paideianet.gr Η σελίδα της Αυτόνομης Παρέμβασης Εκπαιδευτικών

Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΠ. ΡΙΖΟΣΠ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

E-mail Εκτύπωση PDF


era2016

Υπερασπιζόμενοι τις νίκες μας συνεχίζουμε και διεκδικούμε

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016

Η συμμετοχή όλων μας στην απεργία και τις κινητοποιήσεις απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλουν διαρκή λιτότητα και ισοπέδωση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων είναι επιβεβλημένη και αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.

 

Είναι η απάντηση του κόσμου της εργασίας και ολόκληρης της κοινωνίας στην προσπάθεια  των δανειστών -και  ιδιαίτερα του  ΔΝΤ- να επιβάλουν τη συνέχιση των πολιτικών πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων.

Είναι η απάντηση των εκπαιδευτικών απέναντι στις οδηγίες του ΟΑΣΑ και των δανειστών που εκτός της οικονομικής πολιτικής θέλουν να καθορίσουν και τις ίδιες τις παιδαγωγικές κατευθύνσεις στην εκπαίδευση και στο δημόσιο σχολείο.

Οι Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς που έδωσαν μάχη να σταματήσει η αξιολόγηση-χειραγώγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα τις απολύσεις εκπαιδευτικών , να υπάρξει αναβάθμιση του συλλόγου διδασκόντων με την κορυφαία πράξη της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην επιλογή των στελεχών, να κατοχυρωθεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εκπαίδευσης, θα αντιπαλέψουν σε όλα τα επίπεδα και με όλες τις δυνάμεις την όποια προσπάθεια επαναφοράς της αξιολόγησης-χειραγώγησης-κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών, την αλλοίωση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου για όλα τα παιδιά και για όλους τους εκπαιδευτικούς με το πρόσχημα της αυτονομίας της σχολικής μονάδας. Δεν θα επιτρέψουν να μεταβληθεί η επιλογή των στελεχών διοίκησης και των σχολικών συμβούλων σε μια διαδικασία «εξωσχολικής παρέμβασης».

Με την ενεργή και μαζική συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις θα δοθεί και ισχυρή απάντηση και στην “τρόικα εσωτερικού” τη ΝΔ και τα συμπληρώματά της, τα εγχώρια συμφέροντα και τους πολιτικούς υποστηρικτές τους, σε όλους αυτούς που φανερά ή κρυφά στηρίζουν τις καταστροφικές για την εργασία , την κοινωνία και την εκπαίδευση νεοφιλελεύθερες συνταγές των απολύσεων, και της ακόμα περισσότερο μείωσης των μισθών και συντάξεων και κοινωνικών παροχών. Τα αποτελέσματα αυτών  των συνεχιζόμενων πολιτικών τα βίωσε το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας με τον χειρότερο τρόπο: απολύσεις, ανεργία, υποαπασχόληση, φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού, λουκέτα σε μικρές επιχειρήσεις.

Έφτασε η ώρα να παλέψουμε ενωμένοι για την ουσιαστική επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων και για το δικαίωμα στη πλήρη, σταθερή και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία για όλους. Οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες που καλύπτουν οι συνάδελφοι αναπληρωτές να γίνουν θέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας εδώ και τώρα. Ο αγώνας για Μόνιμους Μαζικούς Διορισμούς αποτελεί για την ΕΡΑ την μητέρα των μαχών, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η συνεχιζόμενη επιλογή της αδιοριστίας και της παγίωσης των ελαστικών μορφών εργασίας.

Η ΕΡΑ διεκδικεί μαζί με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα μια σειρά αλλαγών που θα βοηθήσουν και την εκπαίδευση των παιδιών , αλλά και θα ανακόψουν την συρρίκνωση των θέσεων εργασίας στην εκπαίδευση:

Μόνιμους μαζικούς διορισμούς επιτέλους στην εκπαίδευση και απόδοση οργανικών θέσεων σε όλους τους εκπαιδευτικούς

Ορισμό σταθερών εκπαιδευτικών για το ολοήμερο, καθώς και η ώρα της σίτισης να λογίζεται ως διδακτική για το σύνολο των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν.

Στήριξη όλων των μαθητών που έχουν εκπαιδευτικές ανάγκες, ένας επιπλέον εκπαιδευτικός σε τμήμα που υπάρχει παιδαγωγική ανάγκη.

Ένταξη στις σχολικές μονάδες όλων των προσφυγόπουλων-μεταναστόπουλων με παράλληλη λειτουργία τμημάτων υποδοχής.

Γενίκευση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών και στα ολιγοθέσια  νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, και εξίσωσή του με αυτό της Δευτεροβάθμιας , καθώς και των διευθυντών-υποδιευθυντών.

Δίχρονο υποχρεωτικό ολοήμερο νηπιαγωγείο για όλα τα παιδιά,  αναπόσπαστο τμήμα  του 14χρονου σχεδιασμού για την εκπαίδευση.

Εγγραφή των μαθητών στο  Δημοτικό και Νηπιαγωγείο χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Επιμόρφωση με έμφαση στις πραγματικές παιδαγωγικές ανάγκες των εκπαιδευτικών.

Πλήρη εργασιακά δικαιώματα και δωδεκάμηνη σύμβαση για τους αναπληρωτές.

Γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Κατασκευή νέων διδακτηρίων.

Αυξήσεις στους μισθούς και συντάξεις ώστε  να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Ανατροπή των ορίων συνταξιοδότησης και του υπολογισμού των συντάξεων.

 

Η ΕΡΑ διεκδικεί μαζί με όλους τους εργαζόμενους , τους ανέργους, την κοινωνία:

Να απαιτήσουμε την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του συλλογικού εργατικού δικαίου  που αποτελούν τον βασικό πυλώνα στήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων. Για να αποκτήσουν ξανά οι εργαζόμενοι διαπραγματευτική ισχύ και  να μπορούν να διεκδικήσουν καλύτερους όρους εργασίας.

Να αντισταθούμε στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων που επιδιώκουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Να ανατρέψουμε τις πολιτικές που θέλουν την Ελλάδα εργαστήρι νεοφιλελεύθερων πειραμάτων εργασιακής απορρύθμισης.

Να σταματήσουμε τη μετατροπή της Ελλάδας σε ειδική οικονομική ζώνη με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, όπως επιθυμεί  το ΔΝΤ, ο ΣΕΒ  και το πολιτικό προσωπικό τους στη χώρα μας.

 

Βρισκόμαστε σε ανυποχώρητο αγώνα.

Ηνεοφιλελεύθερης έμπνευσης λιτότητα

δεν αποτελεί μονόδρομο.

 

Ο δρόμος του αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο, για ένα ριζοσπαστικό -δημοκρατικό σχολείο της παιδαγωγικής ελευθερίας, της αντιφασιστικής και αντιπολεμικής εκπαίδευσης που θα χωράει όλα τα παιδιά με όλους τους εκπαιδευτικούς δεν έχει γυρισμό..

Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2016 16:13 )  

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ


 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ