paideianet.gr Η σελίδα της Αυτόνομης Παρέμβασης Εκπαιδευτικών

Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΡΑ -Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ, ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ- ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ, ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ- ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

E-mail Εκτύπωση PDF


era2016


Συμμετέχουμε στην Φεμινιστική ΑΠΕΡΓΊΑ την Παρασκευή 6 Μάρτη 12:00 – 15:00

-στην 3ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ

ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ στην είσοδο του κοινοβουλίου

 

Στις  8 Μάρτη συμμετέχουμε ενεργά στη μαζική κινητοποίηση στο πλαίσιο της φεμινιστικής απεργίας για

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

για την Περιβαλλοντική προστασία

ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ στην Πλατεία Κλαυθμώνος και ΠΟΡΕΊΑ

την Κυριακή 8 Μάρτη στις 12:00

 

Από την Υπατία της άρνησης στην υποταγή για έναν δρόμο της χειραφέτησης και των επιστημών  για τις γυναίκες,  την Ολυμπία ντε Γκουζ που συνέταξε το 1791 τη Διακήρυξη των δικαιωμάτων της γυναίκας ως πολίτισσας, από τον Μάρτη του 1857 και τον αγώνα των εργατριών στην κλωστοϋφαντουργία στη Νέα Υόρκη, από τον προσωπικό αγώνα της Έλεν Κέλερ  που έγινε σημείο αναφοράς της ανθρώπινης και γυναικείας βούλησης για  ζωή και προσφορά, από τις Ελληνίδες  Ευφροσύνη Σαμαρτζή, Καλλιρρόη Παρέν,  πρωτεργάτριες του φεμινιστικού κινήματος στον ελλαδικό χώρο, από τη μεγάλη αγωνίστρια και  φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι, τη Ρόζα Λούξεμπουρκ, τη Μαρία Μοντεσσόρι, τη Ρόζα Ιμβριώτη, από τις αγωνίστριες της αντίστασης ενάντια στο φασισμό -με θυσία της ίδιας της ζωής τους,  την Ηρώ Κωνσταντοπούλου, τη  Διαμάντω Κουμπάκη, τη Μαρία Δημάδη, τη Λέλα Καραγιάννη, την Ηλέκτρα Αποστόλου, την Παναγιώτα Σταθοπούλου, τη Βαγγελίτσα Κουσιάντζα, μέχρι την κάθε γυναίκα που καθημερινά έδινε και δίνει τον εαυτό της για καλύτερο κόσμο, με δικαιοσύνη και ισότητα έτσι  που οι γυναίκες να αντιμετωπίζονται χωρίς καμιά διάκριση, έχουν κυλήσει αιώνες αγώνων, χρόνια και ημέρες προσφοράς και θυσιών.

Σήμερα παρότι δεν είμαστε στο «χτες» των υποτιμητικών αποκλεισμών των γυναικών από μια σειρά δραστηριότητες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, οι διακρίσεις εις βάρος των γυναικών αν δυστυχώς δεν έχουν εκλείψει.

Τα περιστατικά βίας εναντίον των γυναικών που φτάνουν μέχρι και τις γυναικτονίες (δολοφονία της φοιτήτριας Τοπαλούδη), η  διακίνηση και εμπορία γυναικών  συνοδεύονται τελευταία και με πισωγυρίσματα όπως αυτό του ελέγχου του γυναικείου σώματος με σκοταδιστικές καμπάνιες κατά των αμβλώσεων.

Tα εργασιακά δικαιώματα – με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή των συμβασιούχων –αναπληρωτών, η μικρή συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, ο εργασιακός αποκλεισμός από πολλές εργασίες, η έμφυλη βία για τις γυναίκες πρόσφυγες, συνθέτουν ένα παζλ διακρίσεων και προσβολών, τέτοιων που μόνο με συντονισμένους και καθολικούς αγώνες υπάρχει ελπίδα να αντιμετωπιστούν και να εξαλειφθούν. Στις μέρες μας που πρώτα θύματα των οικονομικών και πολεμικών συγκρούσεων είναι η εργαζόμενη γυναίκα, η μητέρα, οι πολύτεκνες, οι άνεργες, οι γυναίκες πρόσφυγες και συνακόλουθα τα παιδιά, η ενδυνάμωση του γυναικείου κινήματος και των αγώνων καθίστανται ανάγκη απόλυτη.

H ΕΡΑ τον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών  τον θεωρεί οργανικό συστατικό της ίδιας ύπαρξής της ως συλλογικότητα και ως τέτοιο θέλει να τον υπηρετεί, τον δίνει και θα τον δίνει με όλες της τις δυνάμεις, με τις συναδέλφισσες  μπροστά στη μάχη για την απελευθέρωση της γυναίκας  της μισθωτής εργασίας, μπροστά τη μάχη και στη διεκδίκηση για:

  • Εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτριών/ών  ίδια με των μονίμων.
  • Ένα κράτος πρόνοιας, ισότητας, δικαιοσύνης  για όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, λόγω εθνότητας/ εθνικότητας, κοινωνικής τάξης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου, χρώματος, θρησκείας.
  • Αυτοδιάθεση του σώματος και όχι πισωγυρίσματα σε εποχές μακρινές στοχοποίησης του δικαιώματος πότε και πώς θα γίνεται η επιλογή τεκνοποίησης.
  • Μισθούς αξιοπρεπείς, εργασιακά δικαιώματα αναβαθμισμένα και πολιτικές ένταξης γυναικών που βρίσκονται κοινωνικά αποκλεισμένες.
  • Πρόσβαση στα σύγχρονα επαγγέλματα με εκπόνηση ειδικών  προγραμμάτων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης  γυναικών  ώστε να μπορούν να εργαστούν στις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται.
  • Έναν κόσμο ειρηνικό, αλληλέγγυο,  δίχως πολέμους, προσφυγιά και δυστυχία, δίχως πείνα,  έναν κόσμο με κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.

 

Συμμετέχουμε στην Φεμινιστική ΑΠΕΡΓΊΑ την Παρασκευή 6 Μάρτη 12:00 – 15:00

-στην 3ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ

ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ στην είσοδο του κοινοβουλίου

 

Τιμούμε την 8 Μάρτη ως υπενθύμιση και εγρήγορση για όλες τις ημέρες του χρόνου, ότι είναι ημέρες της Γυναίκας και των δικαιωμάτων της

 

Στις  8 Μάρτη συμμετέχουμε ενεργά στη μαζική κινητοποίηση στο πλαίσιο της φεμινιστικής απεργίας για

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

για την Περιβαλλοντική προστασία

ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ στην Πλατεία Κλαυθμώνος και ΠΟΡΕΊΑ

την Κυριακή 8 Μάρτη στις 12:00

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ